Димитър Недков за вота: Циркът започва от утре

Според него в политиците ни ще настъпи амнезия
Обновена: 2 окт 2022 20:48 | 2 окт 2022 19:23, Красимир Ангелов
19

По-малко от час остава до обявяването на първите резултати от поредните предсрочни парламентарни избори у нас.  Ще има ли България редовно правителство?

"Днес трябва да е празник. В едно хармонично, проспериращо общество, вървящо по възходящ ред - демократичните избори са като църквата за това общество. Би следвало да има позитивно настроение, тогава изборите са не някой против някого, а в началото на политическата кампания се казва: "Дотук много добре се справихме". Един мъдър даскал казваше: "На Рождество Христово и избори обличай бяла риза, защото тя е причастие", коментира писателят Димитър Недков в ефира на специалното изборно студио на Bulgaria ON AIR "Големият залог".

Още по темата
Според него най-основния въпрос не е точно дали просто ще се състави правителство.

"Той ще е дали ще има работещ и целенасочен парламент от 240 целокупни народни представители, които да гарантират продължаването на Републиката. Нямам нищо против служебното правителство, стига това да не е хронично. Едва ли създателите на Конституцията са си мислили, че през всеки 3 месеца ще трябва да се ходи на избори", допълни Недков.

"Политиците стават заложници не на идеи, не на сблъсък, а на комуникационни стратегии. И вторият паралелен свят, в който живее целият свят, е дълбоко задкулисие, в което протича невидимият за останалия свят политически процес. Когато казваме ЕС - това означава съвкупност, регламентирана от гражданите", подчерта писателят.

Попитан дали може да видим парламент с дълъг хоризонт и дали политиците ще си загърбят егото, той отговори: "За съжаление, едва ли, защото както се очертават предварителните прогнози - ландшафтът не се променя много. Нищо ново не чухме. Виждаме и до каква агресивност стигат. За първи път имаме случай на лидер на партия с толкова агресивно поведение."

Димитър Недков смята, че в политиците настъпва амнезия след изборната нощ: "Истинският цирк започва от утре. Не съм оптимист."

Очаквайте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не е прав за цирковото изкуство. То си е вечно. Ако става въпрос за българският полиитчеки цирк, той се оп време на изборите. А те са все по.чести. Но не и по.честни. Ето, отново партията на мутрата била спечелила. А пък, никой от новите депутати не смее да каже кое правителство на България загроби държавата със заем за 16 милиарда евра.
13
2
 
3
 
! Отговори
Дончо преди 1 година
Не се заблуждавайте, гроб и продължаваме подмяната ще се коалират в името на народа за едно по-добро евроатлантическо бъдеще.
12
0
 
12
 
! Отговори
Прогноза преди 1 година
Отново Без Правителство! Поредни предсрочни - през март!
11
4
 
4
 
! Отговори
999 преди 1 година
А защо не пишете, че 9 президенти на страни членки в Нато са ЗА приемането на Украйна в Нато!!! И какво по- точно означава това в контекста на войната!?!? Означава ли че ще даваме задължително и законно оръжия на Укр и ще има ли мобилизация на мъжкото население от тези страни на Нато за войната в Укр?
10
3
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
АМИ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ИЗБОРНИТЕ СЕКЦИИ В ТУРЦИЯ - БЛАГОДАРИ НА ИТН И ДБ!
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 10Те повечето кандидати трябваше отдавна да са та топличко,и за дълго.
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама това не са демократични избори. Къде сте видели в някоя демократична държава да избират тоталитарниФатмаци, рапъри и циганскиОркестър Кукубенд да ги управлява? Това вашето не е демокрация, а пълнаИдиотщина. При демокрацията няма такива тоталитарни сталинисткиФатмашки глупости и управление с Чалга по радиоточката.
7
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде скрий се и ти псевдо автор,*** на мафията.
6
1
 
14
 
! Отговори
цирка преди 1 година
Коя любовница , стрина и баджанак да наместят на софрата
5
10
 
18
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
НЕ СЕ НАПЪВАЙТЕ МНОГО ДА ГЛАСУВАТЕ ДЕМОКРАЦИЯТА КАТО ВСЯКА ДРУГА ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ Е НА ИЗЖИВЯВАНЕ.
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борба за власт и пари. Конституцията не го е предвидила това. Не е предвидила и чуждото вмешателство Урсула в изборите на суверенна държава.
3
6
 
15
 
! Отговори
До българин преди 1 година
Защото те управлява ЦК на БКП и ДС чрез ударните си дъщерни компании и организации ДПС и ГЕРБ . Ей за тва !! Потомците на Мултигруп ВИС 2 СИК клуб 777 и т н . Мултаци Маргини Таки и всякаква ДПС и гербаджийска СГ-АН от крадци местни дерибей , Ц:и -га-:ни и подчовешка из-;мет
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя любовница , стрина и баджанак да навестят на софрата
1
4
 
47
 
! Отговори
българин преди 1 година
защо продължава да се позволява на някакви с български лични карти неговорещи , непишещи ,неразбиращи български език , даже неродени в България и не живеещи тук да гласуват ??? защо им се издават български лични карти ?